Vissza az elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
. . . . .

Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI

 

Ökoiskola éves beszámoló 2018 / 2019.
Ökoiskola éves beszámoló 2019 / 2020.

 

Iskolakert megújítása

 

Nagy volt a sürgés-forgás a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola Szakács László gyakorlókertjében 2021.04 24-én. A szülői közösség fogott össze, hogy megújuljon az iskolakert. Emelt ágyásokat készítettek, amely egy fakerettel van körbevéve és ez van megtöltve jó minőségű kerti földdel. Mindenki megtalálta a neki megfelelő munkát. Homoki Pál lelkész földtalicskázás, Udvarhelyi Attila igazgató pedig gereblyézés mellett adott interjút a Soltvadkerti Televíziónak.

 

 

 

A Föld napja

 

 

2021-ben a járványügyi helyzet miatt a Föld napját kis csoportokban volt lehetőségünk megünnepelni. Volt olyan osztály, aki egy kedves helyi család felajánlásából fát ültethetett az iskola mellett, több osztályban készítettek kreatív kézműves feladatokat, voltak, akik a Fenntarthatósági Témahét ajánlásaiból szemezgetve az erdők védelmével és élővilágával ismerkedhettek meg alaposabban. A vállalkozó kedvűek zöld felsőbe öltözve Bolygónkat is megjelenítették egy fénykép erejéig.

 

 

 

 

 

Víz világnapja

Március 22-én a víz világnapjáról rendhagyó módon emlékeztünk meg az alsó tagozaton.

Az online oktatás keretein belül beszélgettünk a víz fontosságáról, védelméről, arról, hogy hogyan tudunk takarékoskodni vele. A témanap fontosságait összeszedve a gyermekek egy Ppt bemutatón keresztül tájékozódhattak az életkorukhoz igazított tartalmakról. Ezután mindenki választhatott egy neki legjobban tetsző kreatív feladatot, amin egy hétig dolgozhatott.

Az elkészült munkákból az iskolába visszatérve kiállítást rendeztünk.

 

 

 

 

Faültetés 2020.11.09.

 

„Ha tudnám is, hogy holnap lesz a világvége,

azért ma még ültetnék egy almafácskát”

Luther

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hagyományosan meghirdetett

Fenntarthatósági Témahét programjaihoz idén is csatlakozott intézményünk. A számos, színvonalas lehetőség közül többek között az Iskolai Faültetési Programban is részt vettünk. Minden regisztrált iskolának lehetősége volt 1 db őshonos fafajt vagy tájfajta gyümölcsfát igényelni, melyet az intézménye közelében, vagy -lehetőség szerint- az iskolakertben kellett elültetni. A facsemetét a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ biztosította, melyet szorgos kezek munkájával iskolakertünkben ültettünk el az 1.A osztályos tanulókkal.

                                                                                                          Csápekné Deli Helga

 faültetés

 

Letölthető dokumentum(ok):
Download this file (20201109_121502.jpg)faültetés[ ]3228 kB
Download this file (20201109_122301_HDR.jpg)faültetés[ ]3484 kB
Download this file (20201109_122436_HDR.jpg)faültetés[ ]4214 kB

Copyright © 2021 Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI Rights Reserved.